KANKAIDEMME EKOLOGISUUS JA EETTISYYS 

Tänä päivänä yhä suurempi merkitys on kankaiden tuotantoprosessin läpinäkyvyydellä. Ei vain se, että teet itse, vaan myös se MISTÄ teet itse.

Tekstiilituotannossa kaksi yleisintä standardia ovat GOTS ja ÖKOTEX

 -GOTS=Global Organic textile standard,kankaiden ekologisuuden ja eettisyyden standardiEi salli  formaldehydin, kloorin ym haitallisten aineiden käyttöä.Kiinnittää huomiota mm. eläinten ja ihmisten hyvinvointiin, eikä salli lapsityövoiman käyttöä.Sertifikaatti myönnetään ainoastaan luonnonmukaisesti viljellyille kuiduille.Tekstiilin ei tarvitse kuitenkaan olla 100% luonnonkuitu, vaan siinä voi olla 5-30% sekoitteita. 

-ÖKOTEX , kansainvälinen ympäristö- ja tuoteturvallisuusmerkki, joka rajoittaa tiettyjen haitallisten kemikaalien  käyttöä.( kuten formaldehydi-,raskasmetalli- ja torjunta-ainejäämät) Yhä kasvava osa kankaistamme täyttää jommankumman näistä standardeista ja kangastalot ,kuten ”Toptex”, ”Merchant&Mills” ja ”Nooteboom” ilmoittavat nämä standardit, mikäli kangas on ne saanut.Kun teemme sisäänostoja, tämä on erittäin tärkeä kriteeri. Ostamme myös ns.laatukankaita kangastaloilta, jotka ostavat vaatevalmistajilta ylijääviä eriä. Nämä kankaat ovat pääosin Italialaisia, mutta aivan tarkkaa alkuperää näistä kankaista ei voi tietää. Kangastaloista voimme ostaa pienempiä määriä kangasta, joka on tärkeä asia pienelle toimijalle kuten Materials on. Haluamme tarjota asiakkaillemme usein vaihtuvan ja uudistuvan kangasvalikoiman.On mielestämme hyvä, että nämäkin tuotannosta ylijääneet käytetään, eikä niitä hävitetä esim .polttamalla. 

Maapallomme on meille kaikille yhteinen ja ainutlaatuinen. Haluamme osaltamme tehdä parhaamme, jotta se säilyisi elinkelpoisena myös tuleville sukupolville.